Helló, Budapest, II. kerület!

Budapest II. kerület ingatlan.com-os oldala

II. fotója

Budapest, II. kerületben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért.

Keresés

Budapest, II. kerületi statisztikák

A grafikonon Budapest, II. kerület lakosságának és a kerületben lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Budapest, II. kerület bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

 • Mille-Case kft.

  12 éve az ingatlan.com-on

  Mille-Case kft. oldala

  A II. kerület hegyes-dombos területen fekszik, egyedülálló módon közel a Belvároshoz, így könnyen az ország egyik legelőkelőbb lakóövezetévé nőtte ki magát. A kerület egyik sajátossága az, hogy a épületek zöme saját kerttel rendelkezik, köszönhetően a sok zöldterületnek. Éppen ezért tudják megtalálni a számításaikat, a fiatalok és az idősebbek is.

  A lakók hétköznapjait megkönnyíti a Mammut, amely Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, de az újonnan kibővített Millenáris park is kikapcsolódási lehetőséget kínál az itt élőknek. A hegyvidéki területek szerelmesei a Hármashatár-hegy nyújtotta előnyöket élvezhetik. Aki egy kis feltöltődésre vágyik, a Szent Lukács Gyógyfürdőben kapcsolódhat ki. A történelmi múlttal, emellett gyönyörű panorámával rendelkező Gül Baba rózsakert pedig hosszútávú élményt jelenthet mindenkinek.

  A kerületben 11 általános iskola, 2 zeneiskola, 10 óvoda és 6 gimnázium működik állami finanszírozással. A speciális lakossági igények miatt viszont jellemzően magasabb a magán és nemzetközi iskolák aránya.


  Mille-Case kft. tippjei:

  A II. kerületet bátran tudom ajánlani minden korosztálynak. Az Országúti és Vízivárosi területen rendkívül jó a tömegközlekedés és rengeteg a bevásárlási lehetőség. A Rózsadomb, Törökvész, Szemlőhegy és Vérhalom területe gyönyörű panorámának örvend, az északi (II/A kerület) pedig az igazi kertvárosi hangulatot tükrözi. Abban az esetben, ha a II. kerületben szeretné megtalálni otthonát, jó döntést hoz, mert itt tényleg jó élni és jó befektetésnek is számít!
  • Zöld felületek aránya
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Kikapcsolódási lehetőségek
  • Fejlődő közösségi terek
  • Játszóterek mennyisége, minősége
  • Biztonságos kerékpáros közlekedés
  További ingatlanosok a térségben
 • Keresztesi Péter fotója

  Keresztesi Péter

  11 éve az ingatlan.com-on

  Keresztesi Péter oldala

  A kerület két jól elkülöníthető részből áll. Az II/A és a kerület belső része között a Hűvösvölgy képez szűk átjárót.
  A Budai Tájvédelmi Körzet jelentős hányadát foglalja el a területnek, ahol számos nagyobb hegycsúcs található. Tömegközlekedéssel minden könnyen elérhető. A legnagyobb csomópontok a Széll Kálmán tér, illetve a hűvösvölgyi busz- és villamos végállomás.

  Az épületek nagyon sokszínűek, a polgári nagy lakásoktól kezdve, a hegyekre épült villákon, házakon, társasházakon, kívül a II/A területein épített sokfajta lakóházig minden megtalálható itt. A kerületben sok óvoda, általános iskola és gimnázium működik, de van zeneiskola is és ezek mellett nagyon sok magánoktatási intézmény is választható. Több bevásárlóközpont is elérhető pl. a Mammut.
  A Rózsadomb lábánál, a Széll Kálmán térhez közel található a Millenáris Park, amely Budapesten egyedülálló kulturális-, kiállító-, szórakoztató-központ, számos csarnokkal és egy hatalmas parkkal.


  Keresztesi Péter tippjei:

  A Millenáris és a Mechwart liget környéke ideális fiataloknak és azoknak, akiknek fontos a Belváros közelsége.

  A II/A rész a természetközeli életérzést keresőknek ajánlható. A kettő közötti hegyvidéki városrészeket pedig azoknak ajánlom, akik egy zöld környezetben szeretnének élni, de közel a Belvároshoz.

  • Fejlődő közösségi terek
  • Zöld felületek aránya
  • Kikapcsolódási lehetőségek
  • Közlekedés a kerületben és a belváros felé
  • Regionális közlekedés elérhetősége
  • Autóforgalom
  További ingatlanosok a térségben

Budapest, II. kerület és környéke

Kiadó ingatlanok Budapest, II. kerületben

© ingatlan.com - 1999 - 2022 Allgemeine Geschäftsbedingungen Datenschutzbestimmungen Cookie-Einstellungen Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch