Helló, Taksony!

Taksony ingatlan.com-os oldala

Taksony fotója

Taksonyban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Taksonyi statisztikák

Taksony irányítószáma: 2335

A grafikonon Taksony lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Taksony bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Knul Andrea fotója

Knul Andrea

4 éve az ingatlan.com-on

Knul Andrea oldala
Taksony település Budapest közigazgatási határától 6 km-re, Dunaharaszti szomszédságában helyezkedik el az 510.sz. főút mentén. A közelben található a Ráckevei (Soroksári)-Duna ág.

A volánbusz-járatok a népligeti végállomásig szállítják az utasokat. A vasúti személyszállítás jelenleg szünetel 2025. év közepéig vasútépítés miatt, várhatóan ekkortól újra Budapest–Keleti pályaudvarig utazhatnak az utasok vonaton.

Taksony dinamikusan fejlődő, élhető, békés nagyközség. A közbiztonság jó, a szomszédok odafigyelnek egymásra. 
A település központjában háziorvosi-, fogorvosi- és gyermekorvosi rendelők, gyógyszertár, bölcsőde, német nemzetiségi óvoda és általános iskola található. 

A lakosok a helyi vállalkozásoknál vagy a közeli ipari parkokban lévő cégeknél (KUKA Hungária Kft., Rosenberger OSI Kft.) találhatnak megfelelő munkalehetőséget képzettségüknek megfelelően. 
A bevásárlási lehetőséget a szaküzletek (hentes, zöldséges, és SPAR) biztosítják minőségi élelmiszer ellátással. Nagyobb vásárlást a Dunaharasztiban lévő diszkont áruházakban lehet megoldani.

Taksony a kisgyermekes családok számára kedvelt település, mivel sok gyermekbarát programot szervez a helyi közösség. Számtalan programból, klub kínálatából lehet választani. A településen játszóház, és pónifarm is van. 
A dunavarsányi edzőtáborban lévő sportegyesület a vízisportok  - kajak-kenu - kedvelőit várja.
A közeli tavak és a Kis-Duna sok szabadidős tevékenységre adnak lehetőséget, lehet pl. horgászni  a Kis-Dunán vagy a dunavarsányi-, délegyházi horgásztavakon.

Családosoknak és egyedülállóknak egyaránt kedvelt települése Taksony.

Knul Andrea tippjei:

Taksony központjában jellemzően sváb parasztházak, Kádár-kocka házak és az 1970-80-as években épült sátortetős családi házak vannak. 

Az elmúlt évtizedekben az agglomerációba történő kiköltözések révén újabb lakóparkok jöttek létre a település központjától délre: a Duna felőli lakópark és a Tópart lakópark
A lakóparkokban modern lakások, és családi házak nyújtanak otthon az ott élőknek.

Budapest közelsége, a település elhelyezkedése, a zöldövezeti környezet vonzó az ideköltözőknek, az ingatlanok értékállósága stabil az épületek állapota és elhelyezkedése miatt.
Az ingatlanárak stabilak, emelkedésük megállt ebben a régióban. 
A településen az eladás alatt lévő ingatlanokból mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.
  • Fejlődő közösségi terek
  • Zöld területek mennyisége
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Szép belváros
  • Építészeti különlegességek
  • Biztonságos járda használat
További ingatlanosok a térségben

Taksony és környéke

Eladó ingatlanok Taksonyban

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Allgemeine Geschäftsbedingungen Datenschutzbestimmungen DSA Impressum Cookie-Einstellungen Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch