Helló, Budapest, XII. kerület!

Budapest XII. kerület ingatlan.com-os oldala

XII. fotója

Budapest, XII. kerületben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Budapest, XII. kerületi statisztikák

A grafikonon Budapest, XII. kerület lakosságának és a kerületben lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Budapest, XII. kerület bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Dr. Hannig Éva fotója

Dr. Hannig Éva

14 éve az ingatlan.com-on

Dr. Hannig Éva oldala

Budapest ezen kerülete nem véletlenül viseli a Hegyvidék nevet. Az őskortól kezdve ismert, de a mai napig területének jó része erdő, zöld terület, amelyek kiváló lehetőséget kínálnak kirándulásra, kikapcsolódásra. Budapest legmagasabb pontja, a János-hegy is itt található.  A kerület nagyon gazdag természeti- és kulturális látnivalókban, emlékekben. Emellett magáénak tudhat több, Magyarországon egyedülálló közlekedési eszközt is, mint a Libegő, a Fogaskerekű és a Gyermekvasút. Határos Budapest egyik fő közlekedési csomópontjával, a Széll Kálmán térrel is.

Középső részén jellemzőek a nagyobb társasházak. A többi részen inkább a villák, a kisebb házak és családi házak vannak többségben, illetve egyre jobban terjednek a modern lakóparkok is. A kerület ellátottsága kimagasló mind az iskolákat (több nemzetközi-, idegen nyelvű iskola is van a területén), óvodákat, kórházakat (pl. Szent János Kórház), orvosi rendelőket, bevásárló központokat (MOM Park), sportolási lehetőségeket tekintve is.


Dr. Hannig Éva tippjei:

Minden korosztálynak kiváló választás a kerület, bárki megtalálhatja benne az elképzelésének megfelelő életteret. A nyüzsgő Krisztinaváros vagy a természetközeli helyek is kitűnő választás, hiszen mindenhonnan kényelmesen eljuthatunk a város bármely pontjára.

A kerület folyamatosan épül, szépül, fejlődik. Kényelmes életteret biztosít a gyermekes családok részére is sok modern játszóterével, iskolájával. A Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszodának köszönhetően szervezett az úszásoktatás.

  • Zöld felületek aránya
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Munkalehetőségek a kerületben
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Regionális közlekedés elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Budapest, XII. kerület és környéke

Kiadó ingatlanok Budapest, XII. kerületben

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Allgemeine Geschäftsbedingungen Datenschutzbestimmungen DSA Impressum Cookie-Einstellungen Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch