Helló, Sümeg!

Sümeg ingatlan.com-os oldala

Sümeg fotója

Sümegen keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Sümegi statisztikák

Sümeg irányítószáma: 8330

A grafikonon Sümeg lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Sümeg bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Kiss Anikó Natália fotója

Kiss Anikó Natália

5 éve az ingatlan.com-on

Kiss Anikó Natália oldala
Sümeg egy hangulatos kisváros a Nyugat-Dunántúli régióban, a Balaton-felvidék és a Kisalföld találkozási pontján, amely egyedülálló turisztikai látványosságaival és gyönyörű környezetével vonzó az itt élők és a látogatók számára. 
A Balaton kapujának, barokk ékszerdoboznak a Dunántúl gyöngyszemének is nevezik Sümeget. 

A város fő turisztikai látványossága a kúp alakú hegyen trónoló középkori Sümegi Vár, amely évente több százezer látogatót vonz. Emellett számos kulturális és sportesemény, fesztivál és koncert is szerveződik itt. 
A környék természeti szépségei közé tartozik a Sümegi Fehér-kövek Természetvédelmi Terület, a borairól híres Somló hegy, a Keszthelyi-hegység és a Balaton, amelyek kiváló kirándulási és sportolási lehetőségeket kínálnak.

Sümeghez minden közel van, a Balaton éppúgy, mint a Zalai-dombvidék, percek alatt elérhető Keszthely, Hévíz, a Somló-hegy vagy a Magas-Bakony. Közúton és vasúton gyorsan eljuthatunk Tapolcára, Veszprémbe vagy Győrbe. 
A helyi és regionális közlekedést buszok biztosítják. Az itt élők általában a szolgáltatásban, a kereskedelemben dolgoznak, emellett a turizmus is számos munka- és vállalkozási lehetőséget ad.

Sümeg utcái és terei hangulatosak és rendezettek, az oktatási és kulturális intézmények magas színvonalúak. Üzletek és szolgáltatások széles választéka, jó nevű éttermek, cukrászdák, wellness hotelek és panziók várják a helyieket és turistákat.

Összességében Sümeg egy szép, megújuló és élhető város, amely vonzó lehet azok számára, akik szeretnének egy csendes és barátságos helyen élni, közel a természethez és a nagyobb városokhoz is.

Kiss Anikó Natália tippjei:

Sümeg folyamatosan fejlődik, az ingatlanvásárlók viszont - Veszprém megyei viszonylatban - még kedvező árakon találhatnak házakat, lakásokat - bár ezek közül több a felújítandó, a korszerűsítésre szoruló ingatlan. 
A Belvárost és a Várhegyet azoknak ajánlanám, akik kedvelik a nyüzsgést, a hangulatos óvárosi utcákat és akiknek fontos az alapvető szolgáltatások, üzletek, intézmények közelsége. 
Családoknak a központ körüli csendesebb, nyugodtabb kertes házas övezetek lehetnek megfelelőek. 
Kedvelt rész az Öreghegy, ahol szőlőbirtokok, pincék, nyaralók helyezkednek el, pazar kilátással a Várra, a környező hegyekre vagy a Tapolcai-medencére.

A Sümeg körüli természeti fekvésű települések, Csabrendek, Sümegprága, Bazsi azok számára lehet vonzó, akik a vidéki életet kedvelik a város elérhető közelségében.
  • Szép belváros
  • Turisztikai látványosságok
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Munkahelyek a közelben
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Sümeg és környéke

Eladó ingatlanok Sümegen

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Allgemeine Geschäftsbedingungen Datenschutzbestimmungen DSA Impressum Cookie-Einstellungen Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch