Helló, Zamárdi!

Zamárdi ingatlan.com-os oldala

Zamárdi fotója

Zamárdiban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Zamárdi statisztikák

Zamárdi irányítószáma: 8621

A grafikonon Zamárdi lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Zamárdi bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Kopeczky Márton fotója

Kopeczky Márton

21 éve az ingatlan.com-on

Kopeczky Márton oldala
A város a Balaton partján található Siófok és Balatonföldvár (Szántód) között.
Lakossága 2 752 fő, területe 45,15 négyzetkilométer.

Zamárdi a Balaton-part egyik legszebb, és leghosszabb szabadstranddal, színvonalas szolgáltatásokkal rendelkező települése, amely egyesíti magában a vidám, mozgalmas üdülőterületet és a csendesebb, természetközelibb falut, a hátterében a csodálatos szőlőhegyekkel, turistautakkal. 

A településrészek hasznosítása klasszikusnak mondható: külterület - amely mezőgazdasági jellegű, emellett nyaralóövezetet is tartalmaz, ez a Kőhegyet jelenti a közvetlenül hozzá tartozó városrészekkel -, valamint belterület, amely magában foglalja az északi, Balaton közeli üdülőövezetet, a középső Ófalu részt és a déli kertvárosias (kialakulófélben lévő) lakóterületet.

A város fekvése több szempontból is előnyös: a Szántódi Rév és Siófok közelsége, Budapest gyors elérhetősége, 3 km széles szabadstrand, amelyből adódóan magas ingatlanárak jellemzik. 

Az itt rendezett nagy látogatottságú fesztiválok (Balaton Sound, Strand Fesztivál) miatt nagy reklámot kap a település. Ennek negatív hatása a nagy zaj-és forgalom terhelés, ami az ingatlanvásárlók egy részére negatív hatást gyakorol. 

A településre nem jellemző az egységes arculat (ingatlanok külső megjelenése, stílusa) sem az üdülőövezetben, sem a lakóterületen. 

Nagyszámú turista érkezik nyaranta a településre, az ingatlanpiaci kis, közép- és nagybefektetők folyamatosan jelen vannak egész évben a területen.

Kopeczky Márton tippjei:

A legelőnyösebb terület fiatal családosok részére a település déli részén lévő, állandó lakosok által használt városrész. Nagyobb zöld kertekkel, játszótérrel, természetközeliséggel.

A városban a legértékesebb területek azok, amelyek vagy teljes balatoni panorámával vagy közvetlen vízparti kapcsolattal rendelkeznek. Az árak emelkedése a Balatonhoz való közelség szerintiek, azaz minél közelebb fekszik egy adott ingatlan a Balatonhoz, arányaiban annál magasabb áron szerepel a kínálatban.

A Balaton közeli összefüggő, nagyobb zöldterületek esetében az elmúlt években folyamatos fejlesztések történtek, emellett mivel a település kiterjedt üdülőövezetten és nagy szabadstranddal rendelkezik, ezért a fejlesztések leginkább folyamatosak (kisebb volumenű fejlesztések jellemzőek).
 • Tiszta, gondozott utcakép
 • Zöld területek mennyisége
 • Turisztikai látványosságok
 • Biztonságos járda használat
 • Pezsgő belvárosi élet
 • Sportolási lehetőségek
További ingatlanosok a térségben
Várdai Andrea fotója

Várdai Andrea

13 éve az ingatlan.com-on

Várdai Andrea oldala
Zamárdi a Balaton déli partján található. Az autópályáról egyszerűen megközelíthető, Budapestről  maximum egy óra alatt Zamárdiban lehetünk.
A Szántódi rév pár percre van a várostól. Innen komppal könnyen elérhető az északi part.

A településen minden fontosabb dolog megtalálható: kis létszámú iskola és óvoda is. 
Hétvégenként az önkormányzattal szemben piacot szoktak tartani, de Siófok közelsége is számos lehetőséget kínál.

Több évtizede működő olasz- és magyaros ételeket kínáló éttermek, halas-, lángosos büfék, fagyizók működnek a településen.

Nagyon sok szórakozási és sportolási lehetőség van vízen és szárazföldön egyaránt. 
Többek között nagyon jó lehetőség a mozgásra a Balaton körül kiépített kerékpárút.
De a környéken túrázni is lehet.
Akik nemcsak a parton, hanem magasból és meg szeretnék nézni a Balatont, azoknak érdemes meglátogatnia a Kőhegyen lévő kilátót.

A fesztiválozók nyaranta három fő esemény közül is válogathatnak: itt zajlik a Balaton Sound-, a B My Lake-, és a Borfesztivál, de rengeteg egyéb program is elérhető még.

Zamárdit leginkább a 3 km hosszú, nádas mentes szabadstrandja miatt is ajánlom, amely családosoknak kiváló lehet, mivel nem túl magas a vízállás. 

Az autópálya lehajtónál található a Zamárdi Kalandpark, amely szintén kellemes kikapcsolódási helyszín.

Várdai Andrea tippjei:

Az elmúlt években sokan telepedtek le Zamárdiban.
Az ingatlanok a parton drágábbak, a falu belső részein olcsóbbak.

A település egyik vonzereje, hogy vízpartja nem épült be társasházakkal.

Akár nyaralni szeretne Zamárdiban, akár állandó lakhelyéül választja valaki, csak ajánlani tudom!
 • Fejlődő közösségi terek
 • Vendégszerető polgárok
 • Helyi hagyományok ápolása
 • Építészeti különlegességek
 • Megélhetési költségek
 • Munkalehetőségek helyben
További ingatlanosok a térségben

Zamárdi és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Allgemeine Geschäftsbedingungen Datenschutzbestimmungen DSA Impressum Cookie-Einstellungen Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch